KOTHE
Krásna medená mašina je srdcom pálenice. Tá naša nielen kvalitne destiluje, ale aj poteší oči.

Marcelovský sen je Marsen

Založenie pálenice v Marcelovej v roku 2006 môžeme smelo označiť za významnú udalosť v oblasti gastronómie na Slovensku. Spoločnosť Fruit Distillery Cooperation kladie dôraz na maximálnu kvalitu, preto sa venuje produkcii limitovaných sérií čistých odrodových destilátov a výrobkov spracovaných z destilátov – všetko pod značkou Marsen.

Prevádzka je zámerne situovaná do najúrodnejšieho regiónu Slovenska, do blízkosti ovocných sadov, čím získava prvotriedne plody optimálnej zrelosti. No až poctivý prístup, ručné triedenie, optimálne kvasenie a destilácia pomocou najmodernejšej technológie vdychujú destilátom dušu, ktorá sa potom naplno rozvinie ich zretím. Výsledkom sú ušľachtilé destiláty, ktorých jemná chuť harmonizuje s lahodnou vôňou konkrétnej odrody ovocia.
Okrem destilátov dopĺňa značku Marsen aj rad exkluzívnych likérov, liehovín a najnovšie aj lekvárov. Všetky produkty sa vyrábajú s dôrazom na maximálnu kvalitu.

Aby sme pripravili pohárik lahodnej hruškovice, musíme vytriediť, spracovať a vypáliť približne 6 hrušiek.

Naša pálenka je vzácna

Destiláty Marsen majú výnimočné postavenie. Okrem toho, že patria do kategórie pravých ovocných destilátov, pýšia sa aj slovkom „odrodové“. Znamená to, že sú vyrobené bez použitia akýchkoľvek prídavných aromatických látok alebo farbív.
Pri odrodovosti nerozlišujeme len druh ovocia, ale aj jednotlivé odrody. Napríklad z hrušky máme štyri druhy destilátu – z odrôd Williams, Konferencia, Durandeau a Jesenná. Pokiaľ ste teda priaznivcom destilátu z určitého ovocia, môžete sa potešiť poznaním špecifík jeho jednotlivých odrôd.

Nesústreďujeme sa na veľkoobjemovú výrobu lacných produktov. Vyrábame v menších množstvách so snahou o maximálnu kvalitu. Preto sú všetky naplnené fľaše číslované. Bežne sa v danom roku z určitej odrody ovocia vyrobí len niekoľko desiatok alebo stoviek fliaš.

Ide nám o revolúciu

Ide nám o revolúciu

Vo výrobe našej pálenky sa snúbi snaha, poznatky a, samozrejme, cit. To ale pochopíte až vtedy, keď ochutnáte. Potom môžete porovnávať a zistiť, ako sa rozhodnúť pri výbere. Množstvo ocenení nám potvrdzuje, že to robíme dobre. No až vtedy, keď to rozoznajú poučené jazyky spotrebiteľov, bude naša revolúcia dokonaná.

Jozef Šteffek - riaditeľ

Žiadne kompromisy

Žiadne kompromisy

Všetko sa začína v sade. Ovocie, ktoré použijeme, musí byť zdravé. U nás neplatí – trochu hnilé, veď ide do kvasu... Ak sa dohodneme na kvalite ovocia a dodávka je nekvalitná, vrátime ju. Naše kvasenie je zdravé a riadené. Rovnako zodpovedne postupujeme aj pri destilácii – vyberáme z destilácie len to najlepšie jadro, žiadne produkty z nábehu alebo ukončenia destilácie.

Zoltán Bakura - technológ

Je to umenie

Je to umenie

Naša pálenka sa nezahaľuje do neprirodzeného závoja umelých vôní a chutí. Ukazuje svoju čistú dušu presne tak, ako jej ju predurčila príroda. Ak chcete nášmu umeniu viac porozumieť, príďte ochutnať do pálenice a pochopíte. Keď vás však cestovanie obťažuje, alebo nemáte čas, nie je problém, môžeme dohodnúť degustáciu aj priamo u vás.

Babina Bakurová - someliér

Chceme vyzerať inak

Chceme vyzerať inak

Aby ste spoznali, v čom sme iní, mali by ste ochutnať, prijať vysvetlenie, pochopiť. Ak ochutnáte a budete spokojní, mali by ste nás dokázať rozoznať. Preto sa snažíme, aby naše produkty nielen chutili, ale aj vyzerali inak. Nič vizuálne preplnené, nič predstierajúce falošnú históriu. Len štýlový dizajn Marsen.

Martin Žilinský – dizajn, marketing

Prvotriedna surovina, destilácia a nič viac

Prvotriedna surovina, destilácia a nič viac

Nesedíme len v pálenici, strážime kvalitu už v sade, resp. pri zbere ovocia. Použité ovocie musí byť zdravé a zrelé, ak sa k nám aj nejaké nahnilé plody dostanú, sú vytriedené. Triedené ovocie sa zbavuje kôstok (ktoré sú však kvôli špecifickej chuti neskôr využité) a pripraví sa z neho surovina, ktorá je okamžite čerpaná do kvasných nádob.

Kvasenie prebieha v nerezových nádobách bez prístupu vzduchu, pod prísnou kontrolou a je riadené – to znamená že neprebieha rýchlo, spontánne ale pri určitej teplote. Doba kvasenia je rôzna, dohliadame na to, aby bol kvas v nádobách optimálne dlhú dobu. Tak sa zabezpečí čo najlepšie vyťaženie chuťových a aromatických látok.

Samotná výroba – destilácia prebieha v modernom zariadení, ktoré jedným procesom vyprodukuje 3-krát destilovaný produkt. Technológia však nijako neubrala šarmu zariadenia. Elegantný dizajn podporovaný krásnou farbou medi poteší oko návštevníka našej pálenice. Napriek úcte k malovýrobcom, destilačné zariadenie využívane výsostne na vypálenie vlastného kvasu.

Po vypálení sa percentuálne bohatý destilát postupne riedi vodou na požadovanú stupňovitosť. Odrodové destiláty riedime na 42,3%, čo považujeme za optimálne – destilát je ostrý ale zároveň nie je príliš silný, takže je možné ho vychutnať. Produkt potom zreje v nerezových tankoch. Po niekoľkomesačnom až niekoľkoročnom vyzretí je destilát plnený do fliaš.

Potom je len na vás, čo si nalejete

Vraví sa, že dobrého veľa nebýva. Čiastočne to platí aj u nás – veď naše odrodové destiláty sú vlastne limitovanými edíciami pálenky. Marsen však ponúka dostatok na to, aby si priaznivci našej značky prišli na svoje. Okrem odrodových destilátov aj pálenku barikovanú alebo odležanú na ovocí. Prípadne siahnite po dostupnejšách exkluzívnych liehovinách, likéroch alebo lekvároch.

Šírka nášho sortimentu vás iste prekvapí. Pestrosť destilátov je skutočne výnimočná. Od „klasiky“ až po absolútnu „exotiku“.

Ako je to s našimi oceneniami

Snažíme sa vyrábať skutočne kvalitné produkty a preto nechávame ich úroveň aj otestovať nezávislými odborníkmi. Pravidelme sa s vybranými produktami zúčastňujeme na slovenských a medzinárodných výstavách a súťažiach. Zoznam našich ocenení je už skutočne bohatý, môžete si ich pozrieť v sekcii “Produkty”. Z viacerých dôvodov nie je možné, aby sme do súťaží prihlasovali každý produkt. […]

Destiláty odležané na ovocí

Už druhý rok sme sa deň čo deň venovali našej tohtoročnej novinke – destilátom, ktoré dozrievali ležaním na ovocí. Vznikli na základe dopytu po sladších plných ovocných chutiach. Vybrali sme vhodné destiláty a v nich sme macerovali  vysušené ovocie, rovnaké, z akého boli vypálené. Proces trval niekoľko mesiacov. Počas macerácie sa destilát kontroloval a pravidelne premiešaval. […]

Náš lekvár z hlohu

Domáci Hlohový lekvár Marsen si môžete kúpiť v našom E-shope, tu Vám ponúkame pár informácií o účinkoch hlohu na organizmus človeka. S informáciou, že hloh je liekom na srdce, prišiel istý írsky lekár v 19. storočí. Vo svojej ordinácii odvtedy vítal pacientov, ktorým úspešne liečil srdce. Neexistuje bylinkár, ktorý by hloh nepoznal. Jeho konkurentom je náprstník – tiež podporuje […]

Nové kolkové známky

Bratislava 18. apríla (TASR) – Obchodníci by mali mať viac času na dopredaj fliaš s alkoholickými nápojmi označenými starými kolkovými známkami. Vyplýva to z návrhu novely zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov, ktorú do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo financií (MF) SR.  Ako vyplýva z návrhu zákona, obdobie dopredaja sa má predĺžiť do konca […]

Podpora z OP

Podpora z operačného programu: • miesto realizácie projektu: Štrková 1413, Marcelová 946 32, Slovenská republika, okres Komárno • názov a stručný opis projektu: Výroba prírodných destilátov zn.MARSEN , rozšírenie výroby o nové druhy destilátov typu Whisky, zvýšenie objemu súčasnej výroby,zlepšenie kvality vody Výzva: KaHR-111DM-1301 • názov a sídlo prijímateľa: Fruit Distillery Cooperation s.r.o. • dátum […]

Odporúčame kultivovanú, zodpovednú konzumáciu našich produktov.

Odporúčame kultivovanú, zodpovednú konzumáciu našich produktov.